Občina Bovec GZ Bovec Gamsi

Gasilska zveza Bovec



Arhiv novic



Spin

Vulkan

Občni zbor PGD Bovec

gas_znakV večnamenski dvorani gasilskega doma Bovec je PGD Bovec izpeljalo letni občni zbor, ki so se ga udeležili predstavniki PGD od blizu in daleč.Občnega zbora so se ob pripadnikih domačih enot udeležili tudi kolegi iz sosednjih društev Log pod Mangartom in Srpenica ter enota Trenta, PGD Kobarid, PGD Kranjska Gora, PGD Lipoglav, PGD Ptuj in najoddaljenejše PGD Murska Sobota. Seveda je občnega zbora udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.Občni zbor je odprl predsednik PGD Bovec Anton Zorč, sledile pa so predstavitve dela v letu 2015 in podajanje poročil, med katerimi je intenziteto in namen intervencij predstavil poveljnik PGD Bovec Davor Gašperčič.Skozi posamezna poročila je izhajalo, da je to gasilsko društvo tudi v primerjavi s primerljivimi društvi v vsem slovenskem prostoru med najaktivnejšimi, tako po izvedbi vaj kot pri samih intervencijah, med katerimi zdaleč prevladujejo intervencije v cestnem prometu in nudenje prve pomoči, sledijo pa intervencije ob požarih in drugo. PGD Bovec je tako delovalo v skladu celo nad pričakovanji in odlično opravilo vse svoje naloge. Rešili so veliko človeških življenj, kljub hitrim intervencijam pa žal nekaterih ni bilo mogoče rešiti. In to operativce vedno najbolj prizadene.
Pohvale PGD Bovec je izrazil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je med drugim dejal: »Res sem v teh dneh zelo zaseden, vendar nisem niti pomislil, da ne bi bil prisoten, čeprav je vaš poveljnik tudi podžupan. Osebno in v imenu občanov se vam želim zahvaliti za vse ure dela in ves prosti čas, ki ste ga namenili za pomoč drugim, in ves trud, ki ga vložite v to našo dolino.Moram pa reči tudi, da sem po pogovorih s kolegi župani iz drugih slovenskih občin prišel do podatka, da med Občinami, ki največ prispevajo za delovanje prostovoljnih gasilskih društev, spada Občina Bovec v sam vrh. Zato sem počaščen, da kljub sicer nizkemu proračunu v primerjavi z drugimi Občinami, namenimo toliko denarja prav za te namene. Lani smo vam in drugim službam reševanja predali v uporabo nov dom zaščite in reševanja, v katerega so vložili veliko denarja in s sodelavci za pridobitev nepovratnih sredstev opravili veliko dela in vložili veliko znanja in truda. Letos iz proračuna namenjamo 180.000,00€ za nabavo gasilskega vozila z dvigalom. Zato me res zaboli, ko slišim neutemeljene kritike, za katere sicer verjamem, da niso mišljene tako, kot so izrečene. Tako kot se vi trudite na vašem področju nudenja pomoči, se z menoj na čelu trudimo tudi na Občini, da bi vam za opravljanje dela nudili čim boljše pogoje. Verjamem, da bomo, dokler bom župan, medsebojno še naprej dobro sodelovali, saj prav tako verjamem, da ste tudi vi zadovoljni z odnosom Občine Bovec do vašega in drugih društev. Dovolite mi, da tudi zaključim z iskreno zahvalo vsem vam, pa tudi z obljubo, da se bom kot župan še naprej trudil zagotavljati dovolj sredstev za delovanje vseh služb zaščite in reševanja na bovškem.«

Pozdrave iz njihovih krajev prinesli v Bovec tudi predstavniki zgoraj navedenih prijateljskih društev, v nadaljevanju pa so podelili še priznanja in napredovanja ter seveda značke za dolgoletno delo pri gasilcih. Večer se je prevesil v prijetno druženje, kakršnega znajo pričarati samo gasilci, ob obujanju spominov pa so že tkali nove načrte za prihodnost.

Vir: Občina Bovec