Občina Bovec GZ Bovec Gamsi

Gasilska zveza Bovec



Arhiv novic



Spin

Vulkan

USPEŠNO ZAKLJUČEN TEČAJ “STROJNIK”

2013-11-16 13.51.28Danes dne, 17. novembra 2013 se je v organizaciji GZ Bovec uspešno končal tečaj za specialnost strojnik,na katerega se je prijavilo 17 slušateljev iz PGD Bovec,PGD Srpenica in PGD Log pod Mangartom.

Tečaj je vodil poveljnik GZ Bovec Miro Bozja. Sam namen usposabljanja je, da se gasilci pri svojem delu gašenja in reševanja v primeru požarov in drugih nesreč usposobijo pri uporabi zahtevne tehnike in opreme, katero rokovanje zahteva usposobljenega in izkušenega strojnika. Zato je gasilce potrebno dodatno usposobiti za opravljanje nalog strojnika, ki bo upravljal z zahtevno tehniko in opremo. Udeleženci so se pri teoretičnem kot tudi praktičnem delu seznanili z gasilskim orodjem in opremo, osnovami strojništva, motornimi brizgalnami, hidravljičnim orodjem, pnevmatskim orodjem,elektroagregati ter osnovami vzdrževanja vozil, motornih in drugih brizgaln ter opreme. Predavateljski kader so sestavljali izkušeni gasilci predavatelji iz svojih področij, Miro Bozja poveljnik GZ Bovec,Robert Kejžar vodja izmene poklicnih gasilcev iz Jesenic,Jure Jeršin prav tako vodja izmene poklicnih gasilcev iz Jesenic in Marjan Stres bivši dolgoletni poveljnik severnoprimorske regije. Za praktični del usposabljanja po so poskrbeli inštruktorji Matjaž Černuta Davor Gašperčič,Igor Černuta in Zorč Anton ob pomoči poveljnika GZ in Marjana Stresa. Tečaj se je izvajal v Bovcu v učilnici PGD Bovec,se pričel 8.11.2013 in je trajal do 17.11.2013. Obsegal je 45 ur od tega 17 ur teoretičnega usposabljanja in 28 ur praktičnega usposabljanja. Na koncu so tečajniki pisali tudi zaključni test katerega je uspešno opravilo 14 gasilcev,trije se testiranja oziroma udeležbe na tečaju niso v celoti udeležili, zato se je komisija v sestavi predsednik komisije Stanko Močnik poveljnik severnoprimorske regije,Miro Bozja član in Marjan Stres član odločila, da trije kandidati ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev specialnosti strojnik. Tako so novi strojniki postali:

–          Jernej Kravanja  PGD Bovec

–          Andrej Šuler     PGD Bovec

–          Marko Kravanja  PGD Bovec

–          Blaž Kenda     PGD Bovec

–          Andrej  Velikanje  PGD Bovec

–          Valentina Šavli   PGD Bovec

–          Jernej Komac  PGD Bovec-enota Trenta

–          Tomaž  Flajs  PGD Bovec-enota Trenta

–          Dejan Logar  PGD Srpenica

–          Žan Logar  PGD Srpenica

–          Marko Trebše ml.  PGD Srpenica

–          Goraz Valas  PGD Srpenica

–          Andrejka Jakopič  PGD Log pod Mangartom

–          Klemen Černuta  PGD Log pod Mangartom

Z veseljem lahko ugotavljamo, da je bilo znanje slušateljev oziroma tečajnikov na zavidljivi ravni in da so na praktičnem delu pokazali zadostno znanje iz rokovanja z motornimi brizgalnami,vozili in opremo, v pisnem delu testa, pa zadostno število osvojenih točk za pozitivno oceno. Povprečje znanja je bilo ocenjeno s štirico. Poveljnikom društev naše GZ Bovec, pa je bilo naročeno, da naj nadaljujejo s praktičnim delom novih strojnikov tudi v bodoče, kajti sama praksa naredi tudi dobrega strojnika. Vsem predavateljem,inštruktorjem,tečajnikom ter predsedniku GZ Bovec Borisu Zorko, se v imenu organizatorja GZ Bovec in kot vodja tečaja, iskreno zahvaljujem za dobro organizirano in izpeljano usposabljanje. Več slik v galeriji.

 

Miro Bozja-vodja tečaja