Občina Bovec GZ Bovec Gamsi

Gasilska zveza Bovec

V tovarni TKK Srpenica pripravili nenapovedano gasilsko vajo

DSCN0385Danes dne 18.10.2014 ob 10.00 uri je v tovarni TKK Srpenica v skladiščnem šotoru zagorelo.Takoj ko so avtomatske alarmne naprave o požaru obvestile vratarja podjetja,je ta nemudoma ukrepal ter preko ReCO Nova Gorica in po alarmnem planu podjetja v primeru požara ali druge nesreče obvestil pristojne službe.

To ni bil pravi požar,ampak je šlo za nenapovedano gasilsko vajo, katero je vodstvo podjetja TKK Srpenica v sodelovanju s svojo gasilsko enoto in Gasilsko zvezo Bovec načrtovalo ob mesecu varstva pred požari, ter ob tem preverilo usposobljenost in opremljenost gasilskih enot ob morebitnem primeru pravega posredovanja. Z vajo so tudi praktično preverili njihov požarni načrt in načrt aktiviranja svoje enote v katero sodelovanje je bilo vklučeno tudi vodstvo podjetja,katero skrbi za področje varnosti. V vaji katera je trajala slabe tri ure je v realnem času sodelovalo skupaj 64 gasilcev s 14 vozili iz PIGE TKK Srpenica,PGD Srpenica, PGD Bovec, PGD Log pod Mangartom,enota Trenta,PGD Kobarid in enota Vrsno ter vodstvo podjetja in policisti PP Bovec. V sami vaji so preigravali vse možne scenarije nesreče, katera bi se lahko dogodila, od gašenja požara, poškodbe gasilcev na intervenciji ter razlitja nevarne snovi.Vajo je vodil poveljnik PIGE TKK Srpenica Edi Melinc v sodelovanju s poveljnikom GZ Bovec Mirom Bozja. Po končani vaji je sledila analiza vaje v kateri so odgovorni predstavili kakšen je bil namišljen potek vaje ter ugotovitve o izvedbi nenapovedane vaje.  Na podlagi prvih ocen je bilo zadovoljstvo odgovornih kljub majhnim pomanjklivosti veliko,saj so gasilci kljub temu, da je bila vaja nenapovedana odlično usposobljeni in opremljeni ter kot je dejal Silvo Hrovat iz podjetja TKK Srpenica,delo opravili z odliko. Oba vodje gasilcev,sta bila z izvedbo vaje in delom gasilcev zadovoljna, saj so svoje delo opravili strokovno in učinkovito v danih razmerah. Aktiviranje gasilskih enot preko ReCO je potekalo po alarmnem planu in so se enote na klic odzvale v realnem času, kot to velevajo pravila gasilske službe. Samo vodenje in koordinacija med sodelujočimi enotami je preko UKW zvez delovalo dobro.Po končani vaji in analizi so gostitelji udeležencem vaje pripravili okusno malico.V imenu vodstva GZ Bovec se vsem udeležencem in vodstvu podjetja TKK Srpenica iskreno zahvaljuje za organizacijo vaje in dobro  sodelovanje.

M.Bozja

Foto: TKK Srpenica

 

 

DSCN0445DSCN0562DSCN0471DSCN0449DSCN0425DSCN0594DSCN045220141018_112833_resizedDSCN0394DSCN0537DSCN0370DSCN0355DSCN0407DSCN0417

DSCN0375 (640 x 480)

DSCN0351 (640 x 480)