Občina Bovec GZ Bovec Gamsi

Gasilska zveza Bovec



Arhiv novic



Spin

Vulkan

SKUPNA VAJA GORSKIH REŠEVALCEV IN GASILCEV

V nedeljo dne 17. novembra 2013 ob 8:00 uri so se pred gasilskim domom v SAMSUNGBovcu zbrali člani DGRS Bovec in PGD Bovec z namenom, izvesti skupno vajo na temo tehničnega reševanja ob primeru nesreče na nedostopnem terenu, kjer bi morali skupaj posredovati tako gorska reševalna služba kot gasilci.

Ideja o vaji je padala s strani obeh posredovalcev, kot primer pa letošnja nesreča turistke pri slapu Boka. Vaja je potekala na območju kaninske ceste proti B postaji Kaninske žičnice. V vaji so preigravali različne scenarije od transporta opreme in reševalcev do kraja nesreče,uporaba vrvne tehnike ter orodja za posredovanje ob tehničnih nesrečah. Vaja je pokazala, da je ob takih primerih nedvomno zelo pomembno medsebojno sodelovanje obeh posredovalcev saj eni dobro obvladajo vrvno in reševalno tehniko, drugi pa tehnično opremo. V vaji je sodelovalo 15 gorskih reševalcev postaje Bovec in 8 tehničnih reševalcev PGD Bovec. Namen same vaje je bil dosežen, usposobljenost in opremljenost ekip tudi, na roke nam je šlo tudi lepo vreme. Tovrstne vaje se bodo še nadaljevale.

M.Bozja

Foto: PGD Bovec, DGRS Bovec

 

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG

20131117-grzs-grs_bovec-vaja_z_gasilci-00220131117-grzs-grs_bovec-vaja_z_gasilci-00320131117-grzs-grs_bovec-vaja_z_gasilci-00620131117-grzs-grs_bovec-vaja_z_gasilci-004